Acasă Stiri sindicale 25 de primarii din județul Iasi cheama in judecată Guvernul Romaniei...

25 de primarii din județul Iasi cheama in judecată Guvernul Romaniei si Ministerul Administrației si Internelor

Cu ocazia întâlnirii din data de 6 Martie a.c. organizate de SIndicatul Nova VIta din Iasi reprezentanții desemnați din  primăriile membre de sindicat Nova VIta, au hotărât chemarea in judecată a Guvernului Romaniei si Ministerului Administrației si Internelor pentru punerea in aplicare a Legii nr 284/2010 si pentru plata sporului de vechime care a fost amputat in anul 2010, fapt care a creat mari discrepante între salariații nou angajați in sistem si cei cu vechime. De asemenea vor fi promovate mai multe acțiuni la nivel local pentru plata orelor de noapte, orelor lucrate sâmbăta si duminica de către angajații acestor instituții.
Acțiunile in instanța se vor adresa doar membrilor de sindicat plătitori de cotizatii la data depunerii acțiunii in instanța. In câteva zile va vom transmite prin email, mai multe informații despre acest demers important si documentele care sunt necesare pentru promovarea acțiunilor. Așteptam si alte primarii sa se alăture demersului nostru in cel mai scurt timp.

Cu stima,
Președinte Nova Vita