Acasă Stiri Iasi DGASPC Iasi pierde 1 milion de euro

DGASPC Iasi pierde 1 milion de euro

1187
0
DISTRIBUIȚI

Autor: Dana CHIRU, Marius PARCIU
Catalin Toma, presedintele Sindicatului Nova Vita al salariatilor din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi, a anuntat ieri ca sindicatul a primit castig de cauza in doua dosare aflate la Curtea de Apel Iasi. In urma acestor decizii, DGASPC are de acordat salariatilor care fac parte din Sindicatul Nova Vita despagubiri in valoare totala de un milion de euro.
„Cele doua sentinte reprezinta despagubirile pe care trebuie sa le primeasca salariatii, inclusiv asistentii maternali, pentru zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale din perioada aprilie 2005 – august 2007 si despagubirile pentru concediile de odihna neefectuate dintre anii 2005 – 2007. In total, ar fi vorba cam de 1.500 de persoane. Numai despagubirile pentru prima sentinta se ridica la 1,5 milioane lei.

In urmatoarele 2 saptamani ar trebui sa ne dea banii. In caz contrar ii executam silit. Ar fi trebuit sa ne dea banii la timp. E greu de crezut ca nu aveau bani. Sunt sigur ca i-au avut in buget”, a spus Catalin Toma.

Simirad: „Deocamdata ma scociorasc prin buzunar si nu gasesc nimic”

Conducerea DGASPC Iasi sustine ca va plati salariatilor drepturile pe care le-au castigat in instata, chiar daca in prezent nu exista sursele de finantare pentru acest lucru. „Vom plati, bineinteles, acesti bani. Nu avem acum suma necesara, dar va trebui sa gasim surse de finantare. Va trebui sa gasim solutii, fie vom restructura personalul de la directie, fie vom reduce numarul de asistenti maternali, dar vom gasi o modalitate de a face rost de banii necesari”, a declarat Ion Florin, directorul executiv al DGASPC Iasi.
Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a spus ca nu are de unde da acesti bani. „Nu pot face rost de bani cand vrea justitia. De unde sa-i dau? Deocamdata ma scociorasc prin buzunar si nu gasesc nimic”, a afirmat Constantin Simirad.

Sursa: Flacara Iasului