Acasă Stiri Legea salarizarii Legea unica de salarizare ar putea intarzia plata salariilor in institutiile de...

Legea unica de salarizare ar putea intarzia plata salariilor in institutiile de stat

1876
0
DISTRIBUIȚI

Plata salariilor în anumite instituţii de stat ar putea întârzia pentru că cei care trebuie să facă trecerea de la vechea la noua lege de salarizare nu ştiu cum să aplice actul normativ nou, a declarat, joi, vicepreşedintele şi reprezentant al BNS în Comisia bipartită, Mihaela Neacşu:

“Există riscul ca angajaţii din anumite instituţii să nu-şi ia banii la timp , pentru că cei care trebuie să facă trecerea de la vechea lege la cea nouă nu ştiu cum să o aplice. S-au transmis adrese (referitoare la precizări privind aplicarea legii – n.r.) către toate ministerele şi în cele mai multe cazuri nici nu au venit răspunsuri”, a declarat Neacşu.

Aceasta a precizat că în cazul în care reprezentanţii instituţiilor nu vor şti cum să aplice noua lege de salarizare, angajaţii nu vor putea fi plătiţi pe vechea lege. Totodată, în acest moment există un vid legislativ pentru că nici legile vechi privind acordarea sporurilor nu mai pot fi aplicate. Neacşu a mai arătat că sunt probleme privind încadrarea oamenilor pe noile ştate de plată.

Marius Idita, de la Sindicatul Prolex, a declarat că agenţii de poliţie ar putea primi salarii diminuate din cauza neaplicării legii unice de salarizare în sistemul bugetar.

Întâlnirile programate pentru miercuri în Comisia bipartită au fost anulate, experţii comisiei fiind chemaţi la discuţii la Ministerul Finanţelor. Joi, ar fi trebuit să vină la discuţii reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Ministerului Justiţiei şi ai Ministerului Apărării.

Membrii Comisiei bipartite, create pentru a simplifica sistemul public de salarizare şi ierarhizare , s-au întâlnit pentru prima oară miercuri, pentru a avea discuţii privind procedura de lucru. Tot atunci a fost stabilit un calendar al discuţiilor, primii chemaţi fiind reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.