Acasă STIRI SINDICALE Editorial

Editorial

 

Stimati vizitatori si colegi lideri de sindicat,

www.paginasindicatelor.ro

Pagina Sindicatelor este apolitica si a aparut ca idee, organizare si finantare sub patronajul Sindicatului Nova Vita al salariatilor din asistenta sociala din judetul Iasi, condus de d-ul Catalin Toma.

Ca lider al acestui sindicat am avut inca de la inceput de infruntat doua lucruri: pe de o parte un sistem de stat prost administrat, condus de catre oameni cu vechi metehne clientelare ancorati in trecut, iar pe de alta parte schimbarea mentalitatii propriilor membri precum ca statul invinge mereu, deoarece are toate parghiile la indemana.
Timpul si justitia mi-au dat in final dreptate ! Acea justitie blamata de toata lumea in ultima vreme a avut curajul sa dea oamenilor muncii, salariatilor din asistenta sociala de la Iasi despagubiri de peste 1.000.000 de euro, drepturi banesti cuvenite legal, dar neplatite la timpul lor de “baietii destepti” care-i administrau.

Acesta a fost de fapt si punctul de plecare al aparitiei Paginii Sindicatelor. Lumea trebuie sa cunoasca si sa afle la timp ce se intampla cu adevarat in tara, sa stie care este pulsul real al evenimentelor, care le sunt drepturile si ce fac sindicatele pentru ei. Ori aceste lucruri nu le puteai afla foarte usor, pentru ca nimeni din cei care se afla la putere nu are interesul sa-si popularizeze esecurile si sa ridice in slavi sindicatele ! Ei daca pot lovesc in ele…
Acum prin intermediul PAGINII SINDICATELOR intentionez sa sprijin pe oricine are nevoie de ajutorul si de experienta mea sindicala, pentru a-si castiga drepturile cuvenite si a-si exprima liber parerea in Pagina Sindicatelor.

Pagina Sindicatelor va functiona ca o oglinda a actvitatii sindicatelor din toate sectoarele de activitate, promovand actiunile civile si cotidiene ale sindicatelor din toata Romania. Indraznesc sa spun ca este un punct de plecare foarte important pentru viata actuala sindicatelor, un moment de rascruce in activitatea lor de promovare si mediatizare.

Ideea editarii acestui site dedicat exclusiv activitatii sindicatelor a venit ca o nevoie imperioasa de a ne face auzita vocea la unison, dar si ca urmare a dezinformarilor si denaturarilor de informatii cauzate de aparitia unor articole si emisiuni in presa locala si nationala despre sindicate, care nu reflectau realitatile cotidiene si faptele reale, concrete petrecute in diverse situatii, ci doar modul exclusiv politic in care era condusa respectiva publicatie.

In curand Pagina Sindicatelor va apare in trei formate: site cu articole si noutati postate zilnic, ziar cu articole si stiri sindicale cu aparitie saptamanala, si catalog care va apare anual in data de 15 mai.
Ziarul “Pagina sindicatelor” va apare saptamanal in fiecare vineri si va contine cele mai importante stiri si evenimente sindicale petrecute in saptamana respectiva la nivelul intregii tari, stiri la aparitia carora orice sindicat poate contribui ca membru colaborator.

Catalogul “Pagina sindicatelor” va apare anual in data de 15 mai si va reuni in paginile sale toate organizatiile sindicale existente in Romania, cu detalii despre activitatea acestora, date de contact, obiective si realizari si va fi distribuit gratuit in toate institutiile si societatile unde exista salariati membri de sindicat popularizand astfel in toata tara activitatea sindicala desfasurata de dvs.
Distributia va fi asigurata in fiecare localitate prin intermediul unei firme de curierat rapid.

Puteti lua in considerare faptul ca de azi inainte aveti un nou partener in lupta dvs. sindicala alaturi de “Pagina sindicatelor” care indiferent de apartenenta dvs. la diverse federatii sau confederatii sindicale va ofera posibilitatea de a spune lucrurilor pe nume, iar articolele si evenimentele relatate de dvs. au oportunitatea sa apara in formatul si textul original asa cum l-ati redactat si relatat dvs, fara cenzura si fara denaturarea adevarului !

Prin colaborarea cu sindicatele din toata tara. speram ca editiile noastre ce vor urma sa ofere o imagine cat mai ampla si mai clara a activitatii sindicatelor din toate ramurile si sectoarele de activitate din Romania, acolo unde exista organizate sindicate ale salariatilor.

In speranta ca motivati de spiritul unitatii sindicale, veti deveni membru colaborator al primei publicatii oficiale din Romania dedicata exclusiv activitatii sindicatelor, asteptam cu nerabdare si interes sa ne impartasiti din experienta dvs. in lupta sindicala, pentru a o mediatiza in toata tara si a va face cunoscuti publicului larg.

Motto-ul nostru :

“Numai impreuna putem fi puternici, numai impreuna vom invinge !

Cu deosebita stima,
Editor & Fondator “Pagina Sindicatelor”
Lider de Sindicat : Ec. Catalin Toma